Hírlevél

Elérhetőségek

E-mail:

info@polora.hu

Telefon:

+36 50 114 6023
+36 30 695 4050

Szavazás

Ön milyen célra csináltatna egyedi pólót?
Magamnak, saját tervezésűt
Ajándékba, fényképes vagy feliratos pólót
A kollégáimnak, munkaruhának
Reklámpólónak, promóciókhoz
Csapatpólónak (sport /fellépés /egyéb)

Keressen minket a Facebookon

Valentin napi vászonkép akció!


Valentin nap alkalmából lepd meg szerelmedet egy egyedi vászonképpel
magadról - magatokról!

A megrendelés tárgyába írd a

VALENTIN21

kódot, és autómatikusan 14%
kedvezményt kapsz listaárainkból.

Póló készítés?

Akkor polora.hu!

Pólónyomás

Póló készítés

 

 

Póló nyomtatás
rövid határidővel.

T-ing - valamikor régen

Igen, mi is hasonlóan furcsa, csodálkozó tekintettel ültünk a számítógép előtt, amikor először találkoztunk ezzel a kifejezéssel.


Dobpergés, tapsvihar, derüljön hát fény mindenre! A T-ing szófordulat a mai pólók hivatalos megnevezése. De hiába a név, ha senki nem használja! Mi is maradnánk inkább a köznyelvben használatos kifejezésnél: PÓLÓ. No, de ne szaladjunk ennyire előre!

 

T-ing, az első póló

 

A pólók eredete – hogy is volt ez hajdanán?

 

A mai értelemben pólónak nevezett ruhadarabok meséje hosszú időre nyúlik vissza a történelemben. Régészeti kutatásoknak köszönhetően tudjuk, hogy már az ősi Egyiptomban megjelentek a pólók első mintapéldányai. Ismeretes továbbá, hogy a középkorban, illetve később a honfoglalás idején is népszerű viseletnek számítottak a harcosok, katonák körében is. Ezeket akkoriban leginkább alsó ruházatként hordták (mellvért alatt), méreteiket tekintve hosszabbak voltak, mint a mai darabok. Egyes források Viktória királynő nevéhez kötik a pólók megjelenését és elterjedését. Az uralkodónőt ugyanis olyan mértékben zavarta a tengerészeti flottán dolgozó férfiak hónaljának látványa, hogy kötelezővé tette a hosszú ujjú ruhadarabok viselését (trikó helyett).

 

Az igazi áttörés


Az első világháború idején már T-shirtként emlegették ezeket a rövidebb ruhadarabokat, amiket az amerikai katonáknak részére fejlesztettek ki. A polgári körökben mégis a második világháborút követően jelentek meg a pólók és ivódtak be a köztudatba. A legnagyobb áttörést az 1950-es években játszott Haragban a világgal c. film hozta (főszerepben: James Dean). A pólók ezt követően váltak jelképes viseletté, a fiatalok körében az önkifejezés eszközeivé.


Igazi egyéniség vagy? Válaszd te is ezt az önkifejezési formát! Érdeklődj bővebben a póló nyomtatás lehetőségéről. Nálunk az egyéni póló készítés sem akadály!

Honlap készítés